Ariane Mus - Orthomoleculair Gezondheidscoach - Brugge

Strook met bewegende mensen voor gezondheidscoach Ariane Mus in Brugge

IF - Intermittent Fasting

Afvallen én werken aan je gezondheid? Dit kan met intermittent fasting!

Een vaak voorkomend gezondheidsprobleem is de verstoring van het hormoon insuline. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat we niet meer insuline-gevoelig zijn maar eerder insulineresistent. Deze insulineresistentie kan dan op zijn beurt aan de oorsprong liggen van heel wat gezondheidsklachten of extra kilo’s op de weegschaal.

Een methode die ik vaak ga toepassen wanneer we op zoek gaan naar lifestyle-veranderingen die een duurzaam resultaat kunnen geven is intermittent fasting. Dit is een vorm van afwisselend vasten. Er bestaan verschillende vormen van intermittent Fasting. Belangrijk is om je eigen systeem te zoeken zodat je lekker kunt blijven eten en het haalbaar is om vol te houden!

Intermittent Fasting is een krachtige methode die verschillende gezondheidsvoordelen oplevert: op de eerste plaats zorgt het ervoor dat we terug insulinegevoelig worden. Wanneer de verstoorde werking van dit hormoon terug in evenwicht wordt gebracht zul je zien dat je al heel wat gezondheidsklachten kunnen verdwijnen.

Naast het effect op de insulinegevoeligheid heeft het ook verschillende andere gezondheidsvoordelen: gewichtsverlies, mentale focus en concentratie, meer energie, verbeterde immuniteit en een positief effect op het risico op hart-en vaatziekten!

Intermittent fasting heeft zoveel voordelen! Het enige wat je moet doen is de stap zetten om het eens te proberen en te ervaren...

Meer weten of wil je concreet aan de slag?
Neem gerust contact op via gezondheidscoachbrugge@gmail.com of via FB en Instagram