Ariane Mus - Orthomoleculair Gezondheidscoach - Brugge

Strook met bewegende mensen voor gezondheidscoach Ariane Mus in Brugge

Orthomoleculaire visie

Ortho is de Griekse benaming voor het woord ‘juist, recht of gezond’. Moleculair verwijst naar moleculen, de kleinste onderdeeltjes in onze cellen. De orthomoleculaire benadering van gezondheid betekent dus het zoeken naar de juiste moleculen/stoffen om gezond te worden en te blijven.

Orthomoleculaire visie van gezondheidscoach Ariane Mus in Brugge

Vanuit de orthomoleculaire gezondheidsleer worden de functies en organen van het lichaam in kaart gebracht. Welke werkingsmechanismen zorgen ervoor dat ons lichaam optimaal kan functioneren? Welke stoffen zijn hiervoor nodig? Wat moet ik hiervoor doen? In welke voeding zitten deze stoffen?

Bij gezondheidsklachten gaan we op zoek naar de mechanismen en processen die mogelijk geblokkeerd zijn. Belangrijk hierbij is om verder te kijken dan de symptomen die je hebt. Een symptoom geeft info maar is niet het echte probleem of de oorzaak van de klachten. Via analyse van jouw voedingsgewoonten en levensstijl zoeken we samen naar de achterliggende oorzaak van jouw klachten.

Lichaamsprocessen die mogelijk kunnen verstoord zijn: energie-aanmaak en -verdeling, weerstand of immuniteit, de werking van de stress-assen, de spijsvertering, kwaliteit van de darm, zuurtegraad, ontstekingsgevoeligheid...

Wanneer je inzicht krijgt in deze processen kun je zelf lifestyle keuzes maken om je gezondheid te behouden of verbeteren. Met mijn orthomoleculaire kennis help ik om het zelfregulerend vermogen van je lichaam te optimaliseren of te activeren. Je krijgt de controle over je gezondheid terug. Zo kan jij je doelen behalen op vlak van gezondheid en energie!

Via coaching werken we een plan op maat uit om jouw klachten te reduceren of weg te nemen. Denk aan een gezondere levensstijl, werken aan stress-management en aanpassingen in voeding. De bedoeling is om zoveel mogelijk de goeie voedingsstoffen op te nemen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Waar nodig kan ook een voedingssupplement worden ingezet als specifieke interventie.