Ariane Mus - Orthomoleculair Gezondheidscoach - Brugge

Strook met bewegende mensen voor gezondheidscoach Ariane Mus in Brugge

Wil je ook aan de slag met jouw gezondheid?
Volgende mogelijkheden zijn er om je te laten begeleiden:

Intake (60-90min) €  60
Coachingssessie (50min) €  50
Thema consult (50 min) €  50
Individueel traject (intake en 3 sessies) € 190
Online traject (meer info hier) €  95

In een thema consult krijg je orthomoleculair voedings- en leefstijladvies voor het uitgekozen thema. Wanneer je liever een begeleiding op maat hebt, dan vraag je best een intake aan of kies je voor een individueel traject.


Thema consult

           (Klik op het consult voor meer uitleg.)

Gezonde voeding

We weten allemaal dat voeding een belangrijke rol speelt voor onze gezondheid maar juiste info is wel noodzakelijk om het ook goed te kunnen doen...
Elk lichaam is natuurlijk uniek en heeft andere zorg nodig. Maar toch zijn er enkele zaken die wel voor iedereen gelden...
Graag geef ik mijn orthomoleculaire kennis over voeding door zodat het ook voor jou haalbaar wordt om je doelen te behalen op vlak van gezondheid en energie!
Indien gewenst kun je al je vragen rond voeding op voorhand aan mij bezorgen zodat deze zeker ook aan bod komen in het themaconsult.

Vegetarisch/veganistisch voedingspatroon

Tiener in huis die plots vegetarisch of veganistisch wil eten?
Of maken jullie zelf als gezin de bewuste keuze om over te gaan naar een plantaardig voedingspatroon?
Deze keuze is alvast super voor het milieu! Ook voor je gezondheid kan een plantaardig voedingspatroon een meerwaarde zijn maar hou er wel rekening mee dat er bepaalde valkuilen zijn om geen nutritionele tekorten op te lopen.
In dit consult krijg je advies over de zaken waar je best extra aandacht aan kunt besteden zodat duurzaamheid en je eigen gezondheid op gelijke voet kunnen staan!

afbeelding voor gezondheidscoach Ariane Mus in Brugge

Energie en vitaliteit

Voel je je dikwijls moe en futloos? Nood aan meer energie?
Een belangrijke sleutel tot meer energie is dat je begrijpt hoe je lichaam precies energie aanmaakt en verdeelt. En welke (voedings)stoffen daarvoor nodig zijn.
In dit consult worden de werkingsmechanismen van het energiesysteem in jouw lichaam uitgelegd. Als je hier inzicht in krijgt kun je ook onmiddellijk aan de slag om jouw energieniveau te verhogen. Empower your health!

Hartcoherentie

Hartcoherentietraining is een heel toegankelijke en meetbare techniek om zelfstandig stress te leren beheersen. Het is een wetenschappelijk gefundeerd middel tegen stress dat makkelijk aan te leren is en de training neemt niet veel tijd in beslag. Je kunt hierover meer lezen op een aparte rubriek op deze website.
Ik geef je graag alle info over het wat en hoe van hartcoherentietraining en je kunt meteen eens ervaren of dit iets voor jou kan zijn. Nadien kun je een app installeren om onmiddellijk thuis mee aan de slag te gaan!

Intermittent fasting

Intermittent fasting (of andere vormen van vasten) komen dikwijls in de media momenteel. Hype die ook wel weer zal overwaaien of biedt dit toch heel wat gezondheidsvoordelen?
In een aparte rubriek op deze website kun je er alvast wat meer over lezen. En in dit thema-consult werken we voor jou een haalbaar plan uit om hiermee aan de slag te gaan.
Het is een krachtige methode die je heel wat gezondheidsvoordelen kan opleveren!

Gezonde huid

Last van eczeem, acne, rosacea... of andere huidaandoeningen?
Veel van deze symptomen worden veroorzaakt door andere problemen in ons lichaam! Ooit al gehoord van de darm-huidconnectie bijvoorbeeld?
In dit consult leg ik uit welke onstekingsprocessen mogelijk aan de basis kunnen liggen van huidproblemen.
Met het orthomoleculair advies kun je aan de slag om enkele voedings- en leefstijlgewoontes aan te passen, zodat je opnieuw kunt verlangen naar een gezonde, stralende huid!

Immuniteit

Ben je altijd snel verkouden? Last van verminderde weerstand? Of benieuwd hoe je preventief aan je immuunsysteem kan werken?
In dit consult overlopen we samen wat de orthomoleculaire gezondheidsleer voor jou kan betekenen om je weerstand te versterken. Inzetten op zowel gezonde voeding, levensstijl en natuurlijke supplementen kunnen sleutels zijn om je immuunsysteem te versterken. Maak je lichaam klaar om zich te kunnen verdedigen tegen bacteriën en virussen!
Dit themaconsult kan ook van waarde zijn voor mensen die na Covid-19 nog met aanhoudende klachten blijven lopen. Kwaliteitsvolle herstelzorg is belangrijk om je immuunsysteem terug op punt te zetten.

Gezonde gewrichten

Iedereen loopt vroeg of laat wel eens een blessure of ontsteking op. Weten we ook welke (voedings)stoffen ons lichaam dan nodig heeft om het ontstekingsproces te deactiveren?
In dit consult geef ik adviezen mee om zowel preventief als curatief in te zetten op gezonde gewrichten.
Ook artrose en osteoporose kunnen hier aan bod komen. In de huidige geneeskundige opvatting worden gewrichtsklachten vaak bekeken als slijtage van langdurig belaste gewrichten. Maar wist je dat er mogelijks sprake kan zijn van 'stille ontstekingsprocessen' in het lichaam? Bij deze processen is het hele lichaam betrokken, eerder dan dat het enkel een kwestie is van lokale slijtage. Er worden dan verdedigingsmechanismen geactiveerd, die het lichaam ook bij bacteriële en virale infecties gaat gebruiken... Via leefstijl- en voedingskeuzes kunnen we deze ontstekingsprocessen proberen te deactiveren!

Gezond zwanger

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden?
Ik deel jullie graag mijn orthomoleculaire kennis over de invloed van gezonde voeding en levensstijl op de gezondheid van mama en kind. Ook natuurlijke suppletie kan hier heel ondersteunend zijn.
Een gezonde zwangerschap is van het grootste belang voor de ontwikkeling van de foetus: het immuunsysteem, cognitieve eigenschappen, predispositie tot zwaarlijvigheid, eczeem en andere huidklachten, allergieën en intoleranties..
Een gezonde zwangerschap is echt het beste cadeau voor jezelf en je kindje!

Vruchtbaarheidsproblemen

Heb je een kinderwens? En is zwanger worden voor jullie niet vanzelfsprekend?
Door een aantal veranderingen aan te brengen in voeding en levensstijl kan je je kans om zwanger te worden verhogen.
In dit consult geef ik jullie heel wat interessante info waarmee je aan de slag kan. Ik toon jullie aan wat de invloed van gezonde voeding en levensstijl kan zijn op vruchtbaarheid. Ook natuurlijke supplementen kunnen een ondersteuning zijn in dit proces.


Individueel traject

           (Klik op het traject voor meer uitleg.)

Gezond vermageren

Een gezond gewicht heeft met heel wat factoren te maken. Een eenmalig consult is daarom niet aan te raden. Via een intake en 3 sessies kunnen we wel al heel wat vooruitgang boeken!
Bewustwording rond gezonde voeding, inzicht in de werking van je lichaam en het in kaart brengen van eventuele gezondheidsklachten zijn het vertrekpunt van zo’n traject.
Begrippen als intermittent fasting, laaggradige ontsteking, mitochondriën, hormonenbalans... gaan we niet uit de weg maar tegelijk blijft het een heel toegankelijk verhaal! Ik leg uit wat het is, wat het doet en hoe je ermee aan de slag kan.
Om je lichaam te helpen met een schommelende suikerspiegel en ontgifting bij het vermageren kan natuurlijke suppletie een belangrijke ondersteuning zijn.

Optimale spijsvertering

Regelmatig last van winderigheid en krampen? (chronische) diarree of kun je eerder moeilijk naar het toilet? Last van zure oprispingen? Of kamp je met prikkelbare darm of de ziekte van Crohn?
Als je spijsvertering niet goed verloopt dan heeft dat een impact op je ganse functioneren!
Net zoals een gezond gewicht heeft een optimale spijsvertering ook met heel wat factoren te maken. Een eenmalig consult is daarom niet aan te raden. Via een intake en 3 sessies kunnen we wel heel wat vooruitgang boeken!
Je krijgt informatie en advies aangepast aan jouw vraag en specifieke situatie, binnen het kader van de natuurlijke geneeskunde.
Haalbare lifestyleveranderingen, gecombineerd met de aanpak van mogelijke verstoringen van lichaamsprocessen en eventuele aanvulling van nutritionele tekorten zijn de sleutelwoorden van dit traject.

Minder stress en meer energie

In dit traject gaan we op zoek naar meer energie en een beter beheer van jouw stressniveau. Via een intake en 3 coaching sessies zoomen we in op bewustwording en inzicht in de processen in ons lichaam die zorgen dat we energiek en stressbestendig door het leven kunnen gaan.
Zowel body als mind komen aan bod in dit traject. Je krijgt informatie en advies aangepast aan jouw vraag en specifieke situatie, binnen het kader van de natuurlijke geneeskunde.
We gaan ook aan de slag met hartcoherentie, een wetenschappelijk onderbouwde methode om zelfstandig stress te leren beheersen.
Ook in dit traject kan kwaliteitsvolle, nutritionele ondersteuning een grote meerwaarde zijn.
Graag geef ik mijn orthomoleculaire kennis door zodat je meer grip kunt krijgen op jouw gezondheid! Empower your health!


Contact

Contacteer me gerust voor meer info of om een afspraak vast te leggen.
Alle sessies zijn ook mogelijk via videocall.

Ariane Mus
gezondheidscoachbrugge@gmail.com
0476 / 31 22 81

Praktijkadres:
Koolkerkse Steenweg 3, 8000 Brugge (Muslogopedie)